21. 1. 2016

A my jsme řekli ne

Po loňském úspěchu ve slepém cuppingu pražíren na Baristu roku se nám letos nepoštěstilo. Sláva vítězům, čest poraženým!

I tak můžete narazit na názor, že se zúčastníme. Tím hlavním důvodem bude určitě anketa, která proběhla na Facebooku, kde nás vaše hlasy katapultovaly na první místo. Za tohle jsme vám neskutečně vděční a ceníme si toho, že nám fandíte. I přes to jsme se rozhodli letos nezúčastnit. Máme k tomu svoje důvody a za těmi si stojíme.

Neprošli jsme oficiálním výběrem a tenhle výsledek respektujeme. Příště si nachystáme lepší esa v rukávu.

Určitě vám také neunikla bouřlivá debata kolem akce a ostrá výměna názorů související s ní. I nám se některé věci na letošním ročníku nezamlouvají. Vadí nám, že z nejdůležitější události české kávové scény se stala přehlídka zahraničních pražíren. Nemáme proti nim nic, rádi s nimi porovnáváme svoje kávy na festivalech, ale organizátoři jim neměří stejným metrem jak nám ostatním. Čistě z principu se nám tohle zvýhodňování nelíbí.

Barista roku by podle nás měl být hlavně o české scéně a především o samotné soutěži. Přijde nám, že ta je zastíněná právě festivalovou částí, která nás spíše rozděluje než spojuje. Škoda.

Takže jsme se rozhodli čas a energii investovat jinak. Připravujeme pro vás nové kávy a taky spoustu dalších pecek, ze kterých budete řvát nadšením!

Není to konec světa, na kávu se za námi můžete zastavit kdykoliv jindy.


Honza a Michal

- True Rebels -




#BUĎREBEL